Hoe kom ik hoger in de Google zoekresultaten?

Als ondernemer wil je graag hoger in Google staan. 
Zodat meer mensen jou weten te vinden.
En je nieuwe klanten door je website krijgt.

YourWebPro helpt je beter gevonden te worden.

Logo YourWebPro - laat je website voor je werken

Hoe zorg ik ervoor dat mijn website beter gevonden wordt?

De tijd dat je met veel sleutelwoorden op je pagina bovenaan kon komen te staan bij Google is al meer dan 10 jaren voorbij. Het enige dat Google en de (veel kleinere) andere zoekmachines willen is de bezoeker de beste resultaten voorschotelen. En natuurlijk meer advertenties verkopen.

Maar waarom sta jij dan niet hoger in Google’s zoekresultaten?

YourWebPro is gespecialiseerd in het begrijpen van Google. En daarom kunnen wij jou helpen om hoger in Google te komen.

Hoe werken zoekmachines?

Google (of welke zoekmachine dan ook) doet niets anders dan het in kaart brengen van het internet: dag en nacht worden er geautomatiseerd weblinks gevolgd (door zgn crawlers) en opgeslagen in een enorme database (de Index). Dit gebeurd heel intensief, waardoor je relatief snel na het publiceren van je nieuwe site zal zien dat ook dat ook jouw website opgeslagen is, en wordt getoond bij specifieke zoekopdrachten. Hoe vaker je jouw website aanpast, en hoe meer bezoekers je website trekt, hoe vaker ook Google je website zal bezoeken om de wijzigingen op te slaan in de Index.

Hoe hoog sta je in de zoekresultaten?

Maar nu wordt het spannend: hoe hoog kom je nu te staan als er op specifieke zoektermen gezocht wordt? Dat is nu precies het geheim van de smid, in dit geval Google. Google werkt met een algoritme (wikipedia: een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leidt). Dit algoritme is zeer geheim, immers als je weet hoe die is opgebouwd kan je door manipulatie jouw site hoger krijgen. Dat wil Google niet: het uitgangspunt van Google is de zoeker zo goed mogelijk van dienst zijn, niet de belanghebbende partijen – tenzij die adverteren bij Google door middel van bv Google AdWords.

Niets blijft zoals het is

Het Algoritme wordt daarom voortdurend aangepast en gewijzigd, waardoor niemand de precieze factoren kent die leiden tot de volgorde. Wel hebben we een redelijk beeld van wat die factoren zijn die Google hierin hanteert, maar hoe zwaar ze meewegen weten we niet precies. Wat voorbeelden van die factoren:

  • Structuur: de structuur van je website
  • Code: de kwaliteit van de (technische) code
  • Links: het aantal links van en naar jouw website
  • Bounce rate: het aantal keren dat bezoekers onmiddelijk weer wegklikken van je site

Tip:

Belangrijkste tip als het gaat om SEO: zorg voor een technisch goed gebouwde site, met veel relevante inhoud, die ook nog eens bij de tijd is. Geef veel weg: blogs, video’s, ebooks. Ga altijd uit van wat je doelgroep wil en zoekt. Gebruik geen trucjes, want die werken bij Google juist averechts!

Ik wil ook een gave website!

Je website is een belangrijk visitekaartje van je bedrijf. Laat precies zien wie je bent en wat je doet. In een paar stappen kan jij ook de perfecte site hebben..
(lees meer)

Geen gedoe met beheer!

Je bezoeker moet jou altijd kunnen vinden. Dus jouw website moet altijd in de lucht zijn! Maar ik wil me niet bezighouden met onderhoud en hosting..
(lees meer)

contact logo 02

Wij horen graag van je!

Vragen, opmerkingen, commentaar: alles is welkom.
Je kan ook even bellen met ons: 06-51208436
Of mail ons op info@yourwebpro.nl

Privacyverklaring: YourWebPro gebruikt de noodzakelijke- en statistiek-cookies om ons te helpen de site te verbeteren. Wij verzamelen nadrukkelijk geen persoonsgegevens, met uitzondering van informatie nodig voro het beantwoorden van een bericht.

Algemene voorwaarden van YourWebPro