Simonton

Simonton.nl was een informatieve website over de Simontonmethode. De Simonton Methode is een bewezen trainingsprogramma voor mensen met ernstige ziekten en voor hun familieleden die in aanvulling op de medische behandeling actief het herstel willen ondersteunen en hun zelfgenezend vermogen willen versterken. 

De Nederlandse Simonton counselors waren verenigd in Simonton Cancer Center Benelux. Er zijn nog actieve Simonton counselors in Nederland, en de Simonton therapie wordt nu verzorgd door Simonton Center Europe.

Eerdere website van Simonton Cancer Center NL, ook ontworpen en gebouwd door YourWebPro
Eerdere website van Simonton Cancer Center NL, ook ontworpen en gebouwd door YourWebPro

De Simonton website werd ontworpen en gebouwd door YourWebPro. Ook het onderhoud en het schrijven van blogs werd door YourWebPro uitgevoerd.

Dr. Carl Simonton
Dr. Carl Simonton

Over Dr. O. Carl Simonton.

Dr. O. Carl Simonton M.D., radioloog/oncoloog, heeft leiding gegeven aan het Simonton Cancer Center in Pacific Palisades (USA).

Hij geldt als een van de pioniers op het gebied van de psycho-oncologie en heeft meer dan 35 jaar gewerkt met kankerpatiënten die hun genezingsproces actief willen ondersteunen. Het doel van de Simonton-methode® is het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de kwaliteit van leven.